Inmiddels blijkt dat het werken met rentederivaten niet altijd in het voordeel van de ondernemer is uitgepakt. Sterker; het heeft in veel gevallen grote nadelen en financiële gevolgen voor veel ondernemers.
Herstelkader rentederivaten
Na veel discussie en procedures is er nu een herstelkader rentederivaten. Op 19 december 2016 heeft de Derivatencommissie het herstelkader rentederivaten definitief vastgesteld. De deelnemende banken zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van het herstelkader.
Deze banken zijn:
- ABN AMRO
- Deutsche Bank
- ING
- Rabobank
- SNS Bank en
- van Lanschot
Doel van het herstelkader
Het doel van het herstelkader is om op eenvoudige en snelle wijze compensatie te bieden voor de klanten die daarvoor in aanmerking komen. De deelnemende banken toetsen of een (klant)dossier binnen het bereik van het Herstelkader valt. De banken doen dit proactief. Je ontvangt van je bankier een brief als jouw dossier onder de uitvoering van het Herstelkader valt. De bankier moet je in die brief informatie verstrekken over onder andere tijdslijnen.
Het Herstelkader staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM houdt toezicht op de uitvoering van het herstelkader. De compensaties kunnen fors oplopen en het voorstel is tegen finale kwijting.
Meer weten?
WeCapital heeft uitgebreide kennis en ervaring in de behandeling en afhandeling van zaken als deze. Heb jij als ondernemer te maken met de derivatenkwestie en heb je een brief van je bank ontvangen? Neem dan, vrijblijvend, contact met ons op via het contactformulier.